The Amsterdam Vocals is een kleine a cappella vocal group bestaande uit 16 enthousiaste zangers. De 7 mannen en 9 vrouwen zingen onder leiding van dirigent Marije Peters.

Het repertoire bestaat uit uiteenlopende nummers: we zingen oldies van Michael Jackson en The Beach boys, maar ook nieuwe hits uit binnen- en buitenland. De betekenis van een lied staat altijd centraal, we vinden het erg belangrijk om gevoel over te brengen op het publiek.

De arrangementen zijn erg afwisselend, van 4 tot wel 11-stemmig. Soms met nadruk op het ritme door te werken met vocal- of body percussion, soms meer gericht op de expressie die we met een regisseur instuderen. Dit alles maakt dat we veel plezier hebben in het zingen met elkaar en dat laten we graag aan anderen horen!

Rembrandt schildert The Vocals

We organiseren elk seizoen een eigen concert, maar zijn ook te boeken voor bruiloften, festivals, feestjes of andere gelegenheden. Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Marije Peters

Marije Peters is sinds mei 2019 de dirigente van The Amsterdam Vocals. Marije studeerde hoofdvak zang aan de jazz&pop-afdeling van het Utrechts conservatorium. In juni 2012 studeerde ze af als zangeres en zangdocente. In haar afstudeerconcert ‘Alegre Tristeza’ stonden wereldmuziek, en Portugese fado in het bijzonder, centraal.

Marije rolde per toeval het dirigeervak in, toen ze tijdelijk iemands zanglespraktijk, inclusief koor, overnam. Zo ontdekte ze haar passie voor dirigeren, en het werken met groepen. In 2015/2016 volgde Marije daarom de BALK-opleiding Dirigent Licht Vocaal (DLV) onder leiding van Tijs Krammer, die zij in juni 2016 succesvol afsloot. Naast The Amsterdam Vocals is Marije dirigente van de Utrechtse close harmony groep Divina, en de Amersfoortse vocal group Jammin’.

Vanwege haar achtergrond als zangeres en zangdocente, besteedt Marije ook in haar werk als dirigente veel aandacht aan een goede zangtechniek. Marije vindt het een leuke uitdaging om zoveel mogelijk kleuren te ontdekken in de stemmen van ‘haar’ zangers en zangeressen, en samen met hen daarin de grenzen op te zoeken. Het ‘kneden’ van al die verschillende stemmen tot één geluid is voor haar een prachtig onderdeel van haar vak. Tegelijkertijd vindt Marije het belangrijk dat haar koorleden zich niet alleen onderdeel voelen van een groep, maar zich ook bewust zijn van hun eigen kracht, en van dat wat hun stem uniek maakt.

Nieuwsgierig naar de andere werkzaamheden van Marije als zangeres, zangdocente en dirigente? Neem dan ook eens een kijkje op haar website: www.marijepeters.nl.