The Amsterdam Vocals is een kleine a cappella vocal group bestaande uit 18 enthousiaste zangers. De 9 mannen en 9 vrouwen zingen onder leiding van dirigent Pepijn Lagerwey.

Het repertoire bestaat uit uiteenlopende nummers: we zingen oldies van Michael Jackson en The Beach boys, maar ook nieuwe hits uit binnen- en buitenland. De betekenis van een lied staat altijd centraal, we vinden het erg belangrijk om gevoel over te brengen op het publiek.

De arrangementen zijn erg afwisselend, van 4 tot wel 11-stemmig. Soms met nadruk op het ritme door te werken met vocal- of body percussion, soms meer gericht op de expressie die we met een regisseur instuderen. Dit alles maakt dat we veel plezier hebben in het zingen met elkaar en dat laten we graag aan anderen horen!

Rembrandt schildert The Vocals

We organiseren elk seizoen een eigen concert, maar zijn ook te boeken voor bruiloften, festivals, feestjes of andere gelegenheden. Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Pepijn Lagerwey

Sinds september 2020 is Pepijn Lagerwey (1978) muzikaal meezingend leider van The Amsterdam Vocals. Pepijn is als muzikaal leider door de wol geverfd en was eerder dirigent van Close Up (Alkmaar) en Divina (Utrecht), waardoor hij ook veel muzikale ervaring brengt naar de The Amsterdam Vocals. Daarnaast is hij nog steeds actief als muzikaal leider van Vocal Group Buzzz.

Pepijn was al van jongs af aan met muziek bezig. Zo dirigeerde hij op zijn vierde al mee met de elpees van zijn vader. Logisch was het dan ook dat hij, na de koorschool Haarlem, ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar werkte hij aan zijn vaardigheden als dirigent, compositie, piano en altviool.

Naast dirigent is hij trainer bij Omdenken. Verder speelt hij in de band De Jongens van Omdenken waar hij momenteel mee door de grote theaters van Nederland toert, loopt hij veel en lang hard en heeft een vrouw en drie kinderen.

Foto: Rick Engelgeer