Posted by on 2 december 2018

Brrrr! Inmiddels is het bijna december. De krabbers mogen zo langzamerhand tevoorschijn komen, de handschoenen zijn al een tijdje aan op de fiets. Maar wat hebben we ontzettend genoten van ons concert, Winter is Coming in de tweemaal uitverkochte Vondelkerk. 

Zingen is onze hobby. We genieten dan ook van elke repetitie, maar ook van onze optredens. Maar heel stiekem is het eigen concert voor onze ‘competitieve ons’  een goed moment om onze vooruitgang weer eens te toetsen. Wat doet het feit dat we inmiddels weer wat langer in dezelfde samenstelling zingen met onze muzikale samenhang? En wat zou die verloren neef of die favoriete collega van het optreden vinden?  Zomaar wat vragen die in het hoofd van een Vocal omgaan, zo vlak voor een concert.

Met trots kunnen we zeggen dat we niet alleen zelf hebben genoten van onze voortgang, maar dat ook vanuit het publiek na afloop vrijwel louter positieve geluiden te horen waren. Ook het repertoire werd geroemd; naast dat enkele nummers van het concert van vorig jaar de revue passeerden -denk aan bijvoorbeeld Game of Thrones24k, en Shake it Out– was er ook genoeg nieuws te horen, met als klap op de vuurpijl de 90s no sweat medley van de hand van onze eigen dirigent Rohan Poldervaart.

En wat zijn we ontzettend blij met Roeland. Naast bariton, bestuurslid, motivator en choreograaf heeft hij zich nu ook ontpopt als arrangeur. In de Vondelkerk brachten we zijn versie van de Grote Zon van Spinvis ten gehore. Hopelijk heeft dit naar meer gesmaakt en gaan we meer van de arrangeurskwaliteiten van deze alleskunner terugzien,

Het zal u dan ook niet verbazen zijn dat de sfeer na afloop van het concert ontzettend goed was, niet in de laatste plaats door de grote schare fans die nog een drankje meedeed. Sommige kwamen gewoon mee voor de gezelligheid, maar er waren er ook bij (we noemen geen namen) die zelfs de wens uitspraken graag bij de Vocals te komen zingen. Gevleid en wel lieten we de gezelligheid rijkelijk vloeien, en het bleef nog lang onrustig in Amsterdam..

Tot slot willen we graag nog wat fotomateriaal delen. Eva Former, hartelijk dank voor het maken van fantastische foto’s! En geachte bezoeker van onze website, blijf vooral aangehaakt. Binnenkort zal ook het eerste bewegende beeldmateriaal publiekelijk worden gedeeld.

Een geweldige ambiance in de Vondelkerk

Why don’t you just meet me in the middle?

Vakkundig gedirigeerd door Rohan Poldervaart

De Grote Zon van Spinvis, gearrangeerd door bariton Roeland

Posted in: Nieuws